Asıl mesleği lastik üretmek olan Andre
Michelin tarafından insanların yolculuk yaparken uğramalarına değecek
yerleri belirtmek amacıyla hazırlanmış bir rehberin "iste burası tam
ağzınıza layık" yıldızı. Oteller, restoranlar ve şefler için kullanılır.
Karayolunu tercih
edenlerin, lezzetli ve kaliteli yemek yiyeceği restoranlara kolay ulaşmasını
sağlamak için başlayan bu yıldız sistemi, yıllar içinde bir prestij meselesi
haline geliyor. Günümüzde bu yıldız sistemi, 'en prestijli ve önemli restoran
derecelendirme kurumu' haline gelmiş durumda. Her yıl hazırlanan 'Guide
Michelin-Michelin Rehberi' her bir ülkenin gitmeye değer tüm restoranları
hakkında bilgi veriyor.
YEMEĞİN NOBELİ
Bu yıldız sistemi,
mutfağa gönül vermişler için çok önemli; o yüzden yıldızlar için 'mutfak
Nobel'i deniliyor. 3 Yıldız sistemi var ve üç yıldız almak bir restoran şefi
için bu dünyada erişebileceği en yüksek onur mertebesi.
1 YILDIZ: Bir yerden geçerken uğrayabileceğiniz iyi
bir restoran ( A good place
to stop on your journey)
2:YILDIZ: Çok başarılı restoran
yolu uzatmaya değer. O civardan geçerken yolunuzu uzatıp uğramaya değer. (Worth a detour)
3 YILDIZ: Olağanüstü bir restoran. Sırf oraya gitmek için
özel bir gezi düzenlenir.(Exceptional
Cuisine, worth a special journey)
Bib Gourmand: Uygun fiyatlara iyi restoran.Sıkı mutfak
iyi fiyat. (Good cuisine at a reasonable price)
Hatta bunun ile ilgili 2012 yılında çekilen bir Jean Reno filmi var.
http://www.sinemalar.com/film/150215/comme-un-chef
Hatta bunun ile ilgili 2012 yılında çekilen bir Jean Reno filmi var.
http://www.sinemalar.com/film/150215/comme-un-chef
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder